Vítejte v Procampingu! Rychlý kontakt

Grilované broskve s jogurtovým dipem, ořechy a griliášem

Nejen kus masa nebo zeleninu můžete dát na gril, výborné je i grilované ovoce. A protože srpen je čas broskví, dala jsem tentokrát na gril právě broskve. Pokud ještě máte meruňky, tento recept se bude hodit i na ně.

Grilované ovoce je báječný letní dezert, je lehký i rychlý. V tomto případě, díky jogurtu ochucenému limetkou je i parádně osvěžující, což v panujících vedrech určitě oceníte. Broskve bývají dostatečně sladké, takže jsem výslednou chuť jen doladila javorovým sirupem, ale pokud máte broskve méně sladké, ihned po ogrilování, ještě horké je na řezné straně posypte třtinovým cukrem.

Díky přenosnému Lotus grilu, který zakoupíte např. v Procamping si můžete grilované broskve dopřát kdekoliv, tak pojďme na to :).

 

Náročnost: snadné

Čas: příprava cca 20 min + cca 15min grilování

Počet porcí: 2 – 3

Potřebujete:

  • 3 větší zralé broskve
  • 500 g řeckého bílého jogurtu
  • javorový sirup
  • šťáva a kůra z limety
  • nasekané pistácie
  • nasekané vlašské ořechy

Na griliáš:

  • 50 g nasekaných ořechů (dala jsem mandle + vlašáky)
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce vody

Griliáš

Nejprve si připravte griliáš a to klidně několik dní předem. Ořechy na sucho opražte na pánvičce a poté je přesypte do menšího pekáčku. Cukr s vodou dejte do rendlíčku rozpustit, rozpouštějte na mírném stupni. Takto vám vznikne karamel, který ihned, jak bude cukr rozpuštěný stáhněte z plotýnky a nalijte na oříšky. Promíchejte a nechte v tenké vrstvě ztuhnout a zcela vychladnout. Poté oříšky v karamelu nalámejte a nakonec rozmixujte. Můžete ale klidně nechat jen nalámané na menší kousky.

Broskve

Broskve rozpůlte a vyjměte pecku. Rozpalte gril a půlky broskví položte řeznou stranou buď přímo na rošt nebo na grilovací kámen. Negrilujte na přímém žáru, ale poskládejte je kolem dokola po okraji. Kontrolujte je, rády se rychle pálí.

Než se vám ugrilují broskve, připravte jogurtovou omáčku. Řecký jogurt dle chuti oslaďte javorovým sirupem, případně medem a přidejte šťávu a kúru z limetky.

Ogrilované broskve servírujte řeznou stranou nahoru na talířek či misku, přidejte jogurtovou omáčku a posypte nasekanými pistáciovýmí a vlašskými oříšky a griliášem. Přidejte klidně i libovolně čerstvé ovoce, bylinky (např. mátu či meduňku) nebo jedlé květy.

Podávejte hned čerstvě připravené.

TIP: Báječně bude k broskvím s jogurtem ladit i karamelová omáčka, plátky mandlí a nebo třeba vanilková zmrzlina.

 

Tento recept pro nás připravila a vyfotila reBarbora’s kitchen

Sdílejte článek:

Podobné příspěvky

Karavany SUBLIM poprvé v prodeji mimo Francii. Přijďte si SUBLIM prohlédnout na veletrh Caravaning Brno

Vůbec poprvé se mimo francouzský trh představí jedinečné karavany francouzské značky SUBLIM. Čeští fanoušci karavaningu tak budou mít možnost – jako první po svých francouzských kolezích – pyšnit se na cestách karavanem této francouzské značky pro náročné. V rámci své divize PROCAMPING představí v Česku karavany Sublim, stejně jako karavany Sterckeman a obytné vozy Challenger…

Celý článek

Pestrobarevná grilovaná zelenina s dipem ze sýru feta

Dokud je stále pestrý výběr čerstvé zeleniny, připravila jsem tentokrát na gril pestrý zeleninový salát z grilované zeleniny. Výborný je jako hlavní chod, ale i jako příloha ke grilovanému masu. Zeleninku báječně doplňuje smetanový dip obohacený sýrem feta. Při grilování na Lotus grilu použijte raději grilovací kámen, případně tácky, ať vám zelenina nepropadá dolů. Doprostřed…

Celý článek

Evropa a jejích několik „nej“ poslouží jako bezva tipy na dovolenou – část 2

Pokud právě plánujete dovolenou, můžete vsadit buď na osvědčené (ale zároveň trochu vyšlapané) klasiky jako Chorvatsko či Itálie. Anebo se třeba nechat inspirovat tipy, které pro vás máme v následujícím článku. Po nejvyšší hoře a nejvyšší aktivní sopce, které jsem již navštívili, se dnes vypravíme k nejhlubšímu jezeru Evropy a také v největšímu alpskému ledovci….

Celý článek