Vítejte v Procampingu! Rychlý kontakt

Grilované broskve s jogurtovým dipem, ořechy a griliášem

Nejen kus masa nebo zeleninu můžete dát na gril, výborné je i grilované ovoce. A protože srpen je čas broskví, dala jsem tentokrát na gril právě broskve. Pokud ještě máte meruňky, tento recept se bude hodit i na ně.

Grilované ovoce je báječný letní dezert, je lehký i rychlý. V tomto případě, díky jogurtu ochucenému limetkou je i parádně osvěžující, což v panujících vedrech určitě oceníte. Broskve bývají dostatečně sladké, takže jsem výslednou chuť jen doladila javorovým sirupem, ale pokud máte broskve méně sladké, ihned po ogrilování, ještě horké je na řezné straně posypte třtinovým cukrem.

Díky přenosnému Lotus grilu, který zakoupíte např. v Procamping si můžete grilované broskve dopřát kdekoliv, tak pojďme na to :).

 

Náročnost: snadné

Čas: příprava cca 20 min + cca 15min grilování

Počet porcí: 2 – 3

Potřebujete:

  • 3 větší zralé broskve
  • 500 g řeckého bílého jogurtu
  • javorový sirup
  • šťáva a kůra z limety
  • nasekané pistácie
  • nasekané vlašské ořechy

Na griliáš:

  • 50 g nasekaných ořechů (dala jsem mandle + vlašáky)
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce vody

Griliáš

Nejprve si připravte griliáš a to klidně několik dní předem. Ořechy na sucho opražte na pánvičce a poté je přesypte do menšího pekáčku. Cukr s vodou dejte do rendlíčku rozpustit, rozpouštějte na mírném stupni. Takto vám vznikne karamel, který ihned, jak bude cukr rozpuštěný stáhněte z plotýnky a nalijte na oříšky. Promíchejte a nechte v tenké vrstvě ztuhnout a zcela vychladnout. Poté oříšky v karamelu nalámejte a nakonec rozmixujte. Můžete ale klidně nechat jen nalámané na menší kousky.

Broskve

Broskve rozpůlte a vyjměte pecku. Rozpalte gril a půlky broskví položte řeznou stranou buď přímo na rošt nebo na grilovací kámen. Negrilujte na přímém žáru, ale poskládejte je kolem dokola po okraji. Kontrolujte je, rády se rychle pálí.

Než se vám ugrilují broskve, připravte jogurtovou omáčku. Řecký jogurt dle chuti oslaďte javorovým sirupem, případně medem a přidejte šťávu a kúru z limetky.

Ogrilované broskve servírujte řeznou stranou nahoru na talířek či misku, přidejte jogurtovou omáčku a posypte nasekanými pistáciovýmí a vlašskými oříšky a griliášem. Přidejte klidně i libovolně čerstvé ovoce, bylinky (např. mátu či meduňku) nebo jedlé květy.

Podávejte hned čerstvě připravené.

TIP: Báječně bude k broskvím s jogurtem ladit i karamelová omáčka, plátky mandlí a nebo třeba vanilková zmrzlina.

 

Tento recept pro nás připravila a vyfotila reBarbora’s kitchen

Sdílejte článek:

Podobné příspěvky

Caravan Show Bratislava 2018: Veletržní turné PROCAMPING.cz pokračuje

FOR CARAVAN patří mezi již tradiční akce, které dávají nahlédnout pod pokličku obytným vozům a karavanům. Tisíce návštěvníků, kteří na PVA Expo Praha zavítali mezi 9. a 13. březnem 2018, pak měli u našeho stánku příležitost seznámit se i s celou řadou dalších produktů, které při karavaningu přijdou vhod – s grily, nosiči kol, outdoorovým vybavením…

Celý článek

I letošní veletrh vám zpříjemníme soutěží

V době konaní veletrhu FOR CARAVAN Praha 2019 jsme si pro Vás připravili soutěž, která bude probíhat na našem Facebooku a Instagramu 8.-10.3 2019. Budeme hrát o ceny v celkové hodnotě 82 000 Kč.     Pravidla soutěže Chtěli bychom vědět, jak dobře znáte produkty z našeho e-shopu. V průběhu veletrhu budeme postupně zveřejňovat fotografie produktů v příspěvcích…

Celý článek

Kempování „na divoko“ je nezávislým cestováním na druhou. Existuje ale řada omezení

Po starém kontinentě je rozeseto několik tisíc kempů, ve kterých najdou nezávislí cestovatelé své dovolenkové útočiště. Alternativou je tzv. kempování „na divoko“, tedy ve volné přírodě mimo ubytovací zařízení. Přináší ještě větší pocit svobody a snad i jakési sounáležitosti s přírodou. Pokud se ale pro něj rozhodneme, je třeba vzít v potaz řadu omezení. „Divočina“…

Celý článek