Vítejte v Procampingu! Rychlý kontakt

Treska v papilotě na zelenině s omáčkou beurre blanc

Pokud se nechcete ani v tomto parnu vzdávat grilování, je na to ideální něco lehčího. Treska v papilotě s omáčkou beurre blanc je důkazem, že skvělé a lehké jídlo si můžete připravit i při venkovních podmínkách a to i na Lotusgrillu. A navíc je to i parádně barevné, tedy potěšíte i oko :).

Papilota není nic jiného, než že rybu uzavřete do pečícího papíru či alobalu. Spolu s dalšími ingrediencemi je takto připravená během chviličky. Papilotu, tedy balíček s rybou, můžete dát na gril i do trouby.

Omáčka beurre blanc patří k základním francouzským omáčkám. Je to omáčka máslová a báječně se doplňuje právě s rybami. Já ji tentokrát zkusila připravit na Lotusgrillu, který mám z Procamping a dopadlo to nad moje očekávání. Omáčka na grilu vydržela i dlouho teplá a stále si držela svoji typickou máslovou konzistenci. Když ji totiž necháte dlouho stát, začne se oddělovat tuk, proto by se měla připravovat vždy tak, by se rovnou servírovala. Zkusila jsem, co s ní udělá gril a tak jsem ji nechala na grilu, který už jen lehce dohoříval a vydržela naprosto v pohodě hodinku.

 

Náročnost: středně obtížné

Čas: 20 min příprava + 30 – 40 minut grilování

Počet porcí: 2

Potřebujete:

Na rybu v papilotě

  • 2 vyšší plátky bílé tresky cca po 150 g
  • 1 menší lilek
  • 1 – 2 mini cukety
  • 4 barevné mini papriky
  • 8 – 10 cherry rajčat
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rzmarýnu
  • olej
  • sůl
  • alobal
  • kdo má rád, může přidat i jarní cibulku

Omáčka beurre blanc

  • 2 šalotky
  • 100 ml rybího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g studeného másla
  • * v nouzi a kempu můžete dát místo rybího vývaru vodu 🙂

Ryba v papilotě

Připravte si dostatečně velké dva kousky alobalu, by se vám tam vešla zelenina, na ní ryba a šlo vám to zabalit tak, by vám z hotového balíčku nevytekla šťáva.

Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka či půlkolečka. Mini papričky rozpůlte, cherry rajčátka nechte vcelku. Na každý alobal dejte část zeleniny, osolte ji a zakápněte olejem. Rybu také můžete zakápnout olejem a z obou stran ji osolte. Polžte rybu na zeleninu, přidejte snítky bylinek a alobal ze všech stran důkladně přeložte, ať máte zabaleno tak, by během grilování nevytékala šťáva a by se balíček s rybou nerozpadl.

Každý balíček grilujte 10 – 15 minut, záleží na velikosti ryby. Na menší Lotusgrill se vejdou tři balíčky najednou, čudlík jsem měla zapnutý zhruba v polovině. Že je ryba v papilotě hotová poznáte i tak, že se rozvoní a balíček se začne nafukovat.

Podávejte na talíř celé nerozbalené papiloty.

Omáčka beurre blanc

Aby se vám nezačal oddělovat tuk od vody, je třeba tuto omáčku připravovat až těsně před podáváním. Lze ji ale udržovat chvíli teplou, jen nesmí být na přímém žáru, by se teplota pouze udržovala, ale omáčka se už nevařila.

Šalotky nakrájejte klidně nahrubo a na lžící másla je v rendlíčku orestujte do lehce hnědé barvy. Já měla rendlíček s docela tlustým dnem, takže mi to trvalo déle, přibližně čtvrt hodinky.

Až budou šalotky orestované, přilijte víno a nechte ho zredukovat na polovinu, poté přilijte vývar a opět jej nechte zredukovat na polovinu. Nyní šalotky z omáčky vyndejte a začněte vmíchávat metličkou máslo. Máslo vmíchávejte po částech, jen po malých kouskách, vždy každou kostičku másla důkladně vmíchejte a až pak přidejte další. Takto vám vznikne krásně hladká, konzistentní omáčka. Nakonec dle chuti osolte.

Omáčkou přelijte rybu i zeleninu a vychutnávejte si ty barevné chutě léta <3.

Tento recept pro nás připravila a vyfotila reBarbora’s kitchen

Sdílejte článek:

Podobné příspěvky

Kopřivnické dny techniky: Pro rodiče dovolenou s Procamping.cz, pro děti zábavné kreslení

Prožijte slunečné víkendové dny v Kopřivnici na Polygonu. Připraven je pro vás bohatý program. Procamping.cz vám i letos připravil na Kopřivnických dnech techniky ve dnech 3. – 4.6. přehlídku nových vozů Ford a obytňáků. Na své si přijdou nejen dospělí. Kreativně zabavíme i ty nejmenší návštěvníky. Dovolená s Fordem Ještě váháte, kam a jak na dovolenou? Nechte se u…

Celý článek

Obytné vozy Challenger vynikají robustností a odolností. I díky technologii IRP

Challenger je ve světě kempinkových aut synonymem kvality už několik desítek let. Za svou pověst vděčí kromě používání kvalitních materiálů také moderním technologiím. Jednou z nich je komplexní technologie IRP, díky které jsou obytné jednotky skvěle připraveny odolávat vnějším vlivům. Technologie v sobě kombinuje několik inovací, které jako celek zajišťují mimořádnou pevnost celé karoserie a…

Celý článek

FOR CARAVAN Praha 2018: Novinky ze světa karavanů a obytných automobilů

Paní zima se sice nevzdává. Prodlužující se dny a přibývající sluneční svit nám ale dávají jasně najevo, že je jaro za dveřmi. Pomoci mu můžete třeba tak, že se s rodinou či kamarády vydáte na pár dní na jih. A my vám ukážeme, jak jednoduché je z takové dovolené udělat nezapomenutelný zážitek. Potkejme se 9.-11….

Celý článek