Vítejte v Procampingu! Rychlý kontakt

Treska v papilotě na zelenině s omáčkou beurre blanc

Pokud se nechcete ani v tomto parnu vzdávat grilování, je na to ideální něco lehčího. Treska v papilotě s omáčkou beurre blanc je důkazem, že skvělé a lehké jídlo si můžete připravit i při venkovních podmínkách a to i na Lotusgrillu. A navíc je to i parádně barevné, tedy potěšíte i oko :).

Papilota není nic jiného, než že rybu uzavřete do pečícího papíru či alobalu. Spolu s dalšími ingrediencemi je takto připravená během chviličky. Papilotu, tedy balíček s rybou, můžete dát na gril i do trouby.

Omáčka beurre blanc patří k základním francouzským omáčkám. Je to omáčka máslová a báječně se doplňuje právě s rybami. Já ji tentokrát zkusila připravit na Lotusgrillu, který mám z Procamping a dopadlo to nad moje očekávání. Omáčka na grilu vydržela i dlouho teplá a stále si držela svoji typickou máslovou konzistenci. Když ji totiž necháte dlouho stát, začne se oddělovat tuk, proto by se měla připravovat vždy tak, by se rovnou servírovala. Zkusila jsem, co s ní udělá gril a tak jsem ji nechala na grilu, který už jen lehce dohoříval a vydržela naprosto v pohodě hodinku.

 

Náročnost: středně obtížné

Čas: 20 min příprava + 30 – 40 minut grilování

Počet porcí: 2

Potřebujete:

Na rybu v papilotě

  • 2 vyšší plátky bílé tresky cca po 150 g
  • 1 menší lilek
  • 1 – 2 mini cukety
  • 4 barevné mini papriky
  • 8 – 10 cherry rajčat
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rzmarýnu
  • olej
  • sůl
  • alobal
  • kdo má rád, může přidat i jarní cibulku

Omáčka beurre blanc

  • 2 šalotky
  • 100 ml rybího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 100 g studeného másla
  • * v nouzi a kempu můžete dát místo rybího vývaru vodu 🙂

Ryba v papilotě

Připravte si dostatečně velké dva kousky alobalu, by se vám tam vešla zelenina, na ní ryba a šlo vám to zabalit tak, by vám z hotového balíčku nevytekla šťáva.

Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka či půlkolečka. Mini papričky rozpůlte, cherry rajčátka nechte vcelku. Na každý alobal dejte část zeleniny, osolte ji a zakápněte olejem. Rybu také můžete zakápnout olejem a z obou stran ji osolte. Polžte rybu na zeleninu, přidejte snítky bylinek a alobal ze všech stran důkladně přeložte, ať máte zabaleno tak, by během grilování nevytékala šťáva a by se balíček s rybou nerozpadl.

Každý balíček grilujte 10 – 15 minut, záleží na velikosti ryby. Na menší Lotusgrill se vejdou tři balíčky najednou, čudlík jsem měla zapnutý zhruba v polovině. Že je ryba v papilotě hotová poznáte i tak, že se rozvoní a balíček se začne nafukovat.

Podávejte na talíř celé nerozbalené papiloty.

Omáčka beurre blanc

Aby se vám nezačal oddělovat tuk od vody, je třeba tuto omáčku připravovat až těsně před podáváním. Lze ji ale udržovat chvíli teplou, jen nesmí být na přímém žáru, by se teplota pouze udržovala, ale omáčka se už nevařila.

Šalotky nakrájejte klidně nahrubo a na lžící másla je v rendlíčku orestujte do lehce hnědé barvy. Já měla rendlíček s docela tlustým dnem, takže mi to trvalo déle, přibližně čtvrt hodinky.

Až budou šalotky orestované, přilijte víno a nechte ho zredukovat na polovinu, poté přilijte vývar a opět jej nechte zredukovat na polovinu. Nyní šalotky z omáčky vyndejte a začněte vmíchávat metličkou máslo. Máslo vmíchávejte po částech, jen po malých kouskách, vždy každou kostičku másla důkladně vmíchejte a až pak přidejte další. Takto vám vznikne krásně hladká, konzistentní omáčka. Nakonec dle chuti osolte.

Omáčkou přelijte rybu i zeleninu a vychutnávejte si ty barevné chutě léta <3.

Tento recept pro nás připravila a vyfotila reBarbora’s kitchen

Sdílejte článek:

Podobné příspěvky

Cestujte svobodně s LPG lahvemi Safefill

Jestliže vás taky nebaví tahat staré, těžké a velmi nepraktické plynové bomby, není nic lepšího, než je nechat doma a nahradit je novými, kompozitními plynovými bombami Safefill z polyetylenové konstrukce. Jsou o dost lehčí, splňují ty nejpřísnější bezpečnostní standardy a sami si je můžete jednoduše doplnit. Nemusíte tak s sebou vozit zbytečná kila navíc. Navíc…

Celý článek

Potkejte se s Procampingem na Autosalon Show v Hradci Králové. Představíme nové obytné vozy a půjčovnu

Dva nádherné obytné vozy pro vás přivezeme na Autosalon Show a Rally Show na letiště Hradec Králové v sobotu 14. května 2016. Při této příležitosti slavnostně spustíme půjčovnu obytných vozů. Přijďte se na Autosalon Show 2016 bavit a načerpat řádnou dávku inspiarace na svou letní dovolenou. Na duálním okruhu CzechRing v Hradci Králové si užijete maximální adrenalin…

Celý článek

Obytným autem na lyže? My říkáme jednoznačně ano

Blíží se zima a s ní období lyžařských dovolených. Napadlo vás přitom, že do Alp na lyže můžete jet klidně v obytném autě? A dokonce tam v něm můžete i bydlet. Stačí najít vhodný kemp s celoročním provozem a máte vyhráno. Znáte něco lepšího než spát pár metrů od sjezdovky a být tak blízko přírodě?…

Celý článek